• Opleiding werktuigbouwkunde | Sub-bas absorber

  Sub-bas absorber

  Voor onder een luidsprekerbox

  Een sub-bas absorber wordt onder een luidsprekerbox geplaatst waardoor de lage trillingen niet meer door de vloer worden doorgegeven naar een ander ruimte.

  De sub bas absorber maak je het eerste leerjaar. Zo leer je niet alleen direct een aantal basisvaardigheden, maar ook werken met verspaningsmachines.

 • Lasersnijder

  Lasersnijders

  Voor metaal en kunststof!

  Vanaf schooljaar 2013/2014 zijn er twee lasersnijders bij opleiding FMT & WTB. De ene lasersnijder is geschikt voor metaal de andere voor kunststof. Beide machines beschikken over een vierde as

 • Solar Boat Race 2014

  Solar Boat Challenge

  In Nederland en Monaco!

  Leerlingen van de opleidingen Werktuigbouwkunde en Mechatronica niveau 4 uit de derde en vierde klas van het College Westpoort zijn vanaf september vorig jaar bezig geweest met het ontwerpen van een nieuwe solarboot. Gedurende het bouwproces wordt elk team op verschillende tijdstippen door de technische commissie van de Solar Powered Boats beoordeeld.

  Meer informatie over de race kun je vinden bij nieuws!

 • 1
 • 2
 • 3

Welkom bij opleiding Werktuigbouwkunde

ROC - Werktuigbouwkunde

Opleiding werktuigbouwkunde

De opleiding voor ondernemende mensen

Bij elk product dat op de markt verschijnt, is een werktuigbouwkundige betrokken. Die ontwerpt en construeert machines om die nieuwe producten te maken. Als werktuigbouwkundige ben je verantwoordelijk voor het totale werkproces. Jij bent degene die overlegt met de opdrachtgever, de werkplaatschefs en leveranciers.

Tijdens je opleiding ben je veel bezig met praktijkwerkzaamheden als tekenen, construeren, monteren en werkvoorbereiding.

Verder bieden uitdagende stages je de kans om actief mee te werken aan allerlei hands-on projecten. Voorbeelden van zulke projecten zijn installaties ontwerpen en produceren voor de tuinbouw of onderhoudsvoorschriften opstellen voor treinstellen.

De opleiding werktuigbouwkunde bied je een goede basis om je verder te ontwikkelen als ontwerper, projectleider of leidinggevende. Daarnaast heb je goede doorstroom mogelijkheden naar het HBO!